Een mooi verhaal met downs en UPS

Ien Jennekens 12 juni 2023
Dit boek van Elisabeth Berg stond al ruim 20 jaar in mijn boekenkast en ik had het nog steeds niet gelezen. Nu dus wel en blijkbaar horen sommige boeken bij een bepaalde periode in je leven en ga je ze pas lezen als de tijd er rijp voor is.
Dit boek gaat over de vele gezichten van de liefde en de schrijfster laat ons kennismaken met Samantha en David, bijna 20 jaar getrouwd, maar wat David betreft is de liefde tussen hen over. Voor Sam breekt een periode aan waarin zij heen en weer geslingerd wordt door haar gevoelens en emoties en zij zelfs een poging onderneemt om David weer voor zich te winnen.
Het verhaal is heel boeiend en er worden situaties beschreven die veel herkenning oproepen, van verliefdheid en liefde op jonge en op oudere leeftijd, maar ook van verlies van geliefden en opnieuw liefde vinden bij een nieuwe partner.
Wat de schrijfster ook heel mooi laat zien in dit verhaal, is dat wij tevreden en gelukkig kunnen zijn met wat wij hebben en het niet altijd meer en mooier en duurder hoeft te zijn. Geniet van wat je hebt en dan komt het met de liefde ook goed.
Het boek is in een duidelijke taal geschreven en bevat korte hoofdstukken. Dat leest lekker vlot.
Dit boek van Elisabeth Berg is een aanrader om te lezen, Je krijgt er positieve vibes van.

Meer recensies van Ien Jennekens