Stormachtige liefde
Patrick, een 19-jarige jongeman, gaat samen met zijn ouders en zus, Judith, met vakantie naar het ‘familiehotel’ in Baltimore, een plaatsje in Ierland. Het familiehotel wordt gerund door zijn tante. Patrick, die stiekem een oogje heeft op een meisje uit zijn vriendenkring, is helemaal niet in de stemming om men zijn familie op vakantie te gaan. Toch raakt hij onmiddellijk opnieuw gecharmeerd van het kustplaatsje en van het gezellige hotel van zijn tante. Wanneer de mysterieuze Morgayne plots haar intrek neemt in het hotel, neemt de vakantie van Patrick een heel andere wending. Hij valt als een blok voor haar tot grote verbazing van de rest van de familie. Ondertussen heerst er zwaar stormweer op zee en aan de kust. Walvissen en andere zeedieren spoelen dood aan op het strand. Mensen komen om in de storm. Maar dan lijkt Morgayne iets met het stormweer te maken te hebben. Ze heeft speciale gaven en gegeerde eigenschappen waardoor ze op de vlucht moet voor haar belagers. Kan Patrick haar helpen?
“Toen schoof er een ernst in zijn ogen die net zo robuust was als de kliffen van Moher.”
Zoals meestal het geval in het Hamley huis heeft ‘Gebroken adem’ een heel mooie, sprekende cover, die perfect op het verhaal aansluit. Ook het boek zelf is binnenin heel erg mooi afgewerkt. Alhoewel ik zelf vaak e-books lees, adviseer ik hier toch het papieren boek aan te schaffen, alleen al om het esthetische aspect van de lay-out niet te missen.
Het verhaal speelt zich af in Baltimore, Ierland, een van de favoriete vakantieplekken van Latoya Morris. De schrijfster heeft zich laten inspireren tijdens haar verblijf daar om dit verhaal te schrijven.
Van het begin tot het einde is ‘Gebroken adem’ een meeslepend verhaal. Niet dat er een grote spanningsboog in zit, het heeft eerder te maken met de schrijfstijl van de auteur. Het verhaal is gevoelsmatig heel sterk neergeschreven, waardoor ik het als lezer heel moeilijk kon wegleggen. Het hele verhaal voelde echt doorleefd aan. Het was dan ook spijtig om de laatste bladzijde om te slaan.
“Maar de sensatie die nu door hem heen joeg – en duidelijk ook door zijn vader en wellicht ook Judith – was er een van pure, onverklaarbare angst. Het was het gevoel van iets wat nadert en niet kan worden tegengehouden: de verwoestende kracht van de natuur zelve.”
De personages zijn goed neergezet. Als lezer leer je ze goed kennen. Latoya geeft je voldoende informatie om het al dan niet ‘leuke mensen’ te vinden.
Als lezer heb je meestal een aantal verwachtingen en vooronderstellingen m.b.t. het verhaal voordat je aan een boek begint. Ik ook. Ik was dan ook blij verrast om enkele leuke plottwists tegen te komen.
‘Gebroken adem’ is een echt verhaal over liefde, een heerlijke, meeslepende young-adult.
4,5 sterren
#thrillerlezers