Chibi Neko : een plek waar herinneringen terugkomen

Imani 16 juli 2025
Dit boek gaat over vier personen, elk met hun eigen verhaal en een eigen herinneringsgerecht. Het speelt zich af in een klein restaurantje genaamd Chibi Neko, dat afgelegen aan het strand ligt. De vriendelijke uitbater Kai en zijn kat Chibi ontvangen hier mensen die rouwen om een dierbare. In dit bijzondere restaurant kunnen bezoekers een zogenaamd kagezen bestellen een herinneringsgerecht dat hen voor even in contact brengt met iemand die ze hebben verloren. Vanaf het moment dat ze een hap nemen en zolang het gerecht nog warm is en er damp vanaf komt, verschijnt hun overleden geliefde. Zodra de damp verdwijnt en het eten is afgekoeld, verdwijnt die persoon ook weer. Het boek is opgedeeld in vier delen. Elk deel vertelt het verhaal van iemand die een dierbare heeft verloren. We volgen hen op hun weg naar het restaurant en beleven mee wat ze daar doormaken vol emoties, herinneringen en soms onverwachte inzichten. Het boek valt onder de categorie healing fiction. Dit was het eerste boek in dit genre dat ik heb gelezen, en ik vond het absoluut een mooi en ontroerend verhaal. Er zit een diepe en troostrijke boodschap achter. Het is bovendien een vrij dun boek, waardoor het vlot en snel te lezen is. Ik denk dat dit een waardevol boek kan zijn voor mensen die een dierbare hebben verloren. Het biedt troost, herkenning en laat zien dat liefde blijft bestaan zelfs voorbij het afscheid.

Meer recensies van Imani