Basta
Recensie Basta van Jet van Vuuren
Jet van Vuuren is de pseudoniem van Hennie de Groot. Ze schrijft thrillers waarin alledaagse vrouwen de hoofdrol spelen. De verhalen spelen zich in Nederland af. Basta is haar 13e thriller .
In Basta wordt je meegenomen in de verhalen van Bella en Lynn. Lynn is na een korte verliefdheid al snel getrouwd met de 20 jaar oudere Matthew. Matthew heeft uit een eerder huwelijk al 2 kinderen die flink aan het puberen zijn. Lynn werkt bij een uitgeverij en samen met de zorg voor haar stiefkinderen, vergt dit heel veel van haar en zit ze tegen een burn-out aan. Haar huwelijk is niet wat ze er van verwacht en ook heeft ze geen goede band met haar stiefdochters terwijl ze wel erg haar best doet. Wanneer ze door een ongeluk thuis komt te zitten, krijgt ze de vraag of ze het chalet van haar vermiste tante Bella wil leeg ruimen. Aangesp oord door haar moeder vertrekt Lynn naar het vakantiepark in Drenthe. Hier hoopt ze tot rust te kunnen komen maar of dit haar lukt? Er blijkt van alles mis te zijn daar en Lynn weet niet goed wie ze wel of niet kan vertrouwen
Jet van Vuuren heeft , zoals ik van haar gewend ben, een plezierige en vlotte schrijfstijl. Veel is herkenbaar en de personages heeft ze sterk neer gezet. De twee dochters met de smartphones en hun gedrag, Matthew waar ik meteen een naar onderbuikgevoel bij had en onsympathiek vind en dan Lynn, gevoelig en je voelt haar angst en voelt met haar mee in haar zoektocht. Ook de omgeving heeft Jet van Vuuren goed weten neer te zetten.
Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Lynn verteld. De sprongen in het verleden geven je een beeld wie en wat Bella voor persoon was en maakt je ook duidelijk wat er toen gebeurt is. Op dit punt wil je ook blijven doorlezen. Bepaalde wendingen zijn voorspelbaar en komen dan ook niet als een verrassing. Hierdoor ontbrak bij mij de echte spanning die ik wel bij een thriller verwacht. Het doet niets af aan het leesplezier wat ik had bij het lezen van Basta. Wanneer de verhaallijnen van Bella en Lynn bij elkaar komen, heeft het toch nog een verrassende plottwist.
Al met al is Basta een heerlijke vrouwenthriller wat ik geef het 3,5 sterren.
Al met al is Basta een heerlijke vrouwenthriller wat ik geef het 3,5 sterren.