Fijne afsluiting van de serie!

IsaBo IsaBo
3 mrt 2021

Ferdi zit nog steeds in Enschede en probeert zich door zijn studie en alle studentes heen te werken, terwijl Abby het probeert te maken in Dubai. De relatie van Ferdi en Abby is voorbij en beide proberen ze hun eigen levens weer op te pakken. Maar hoe hard ze ook hun best doen, ze kunnen elkaar niet helemaal los laten. Ferdi besluit dat hij niet zonder haar kan en wil voor Abby vechten, terwijl zij besluit dat ze hem nu echt los moet laten. Hierdoor loopt ze echter rechtstreeks in een val en dan blijkt er toch echt maar een persoon te zijn die haar kan redden.

In Op gevoel neemt Lisette ons nog één keer mee in de onstuimige liefdesrelatie van Ferdi en Abby. Ook dit deel is weer vlot, pakkend en grappig, en kent weer een beladen thema wat Onbreekbaar 3 ook nog eens ontzettend spannend maakt.

Hoewel ik mijn waardering voor Ferdi in deel 2 compleet was kwijt geraakt, krijgt hij het in deel 3 toch voor elkaar om zijn fouten recht te zetten. Eindelijk gaat hij beseffen waar hij behoefte aan heeft en wat hij belangrijk vindt in het leven, waarna hem dan ook niets meer in de weg staat om dit voor elkaar te krijgen.

Op gevoel kent een iets andere opbouw dan de eerste twee delen van de Onbreekbaar-serie. Waar we in de eerste twee delen afwisselend de perspectieven van Abby en Ferdi lazen, volgen er in dit deel meerdere hoofdstukken vanuit hetzelfde perspectief, voordat er weer gewisseld wordt naar de ander. Voor de verhaallijn is dit een slimme keus geweest, omdat Abby en Ferdi zich aan het begin op verschillende plekken bevinden. Zo kan er eerst dieper ingegaan worden op het verhaal van de een en daarna op dat van de ander. Wanneer de twee verhaallijnen dan uiteindelijk samen komen is deze beter dan ooit en worden alle losse eindjes uit de eerdere delen aan elkaar geknoopt. Hiermee komt er een prachtig einde aan een top serie, waar ik enorm van heb genoten.

Meer recensies van IsaBo