Ik hou van de boeken van Katharine McGee!
Majesty begint waar American Royals eindigde. De vader van Beatrice en Samantha is overleden, en dat heeft grote gevolgen voor Beatrice. In één klap is zij de machtigste vrouw in heel Amerika. Zij zal als eerste jonge, alleenstaande vrouw regeren. Ze zet al haar eigen behoeften aan de kant en stelt haar hele leven in dienst van haar Amerikaanse burgers, nog meer dan ze al deed.
Nu Beatrice bekend heeft gemaakt dat zij haar huwelijk met Teddy toch door gaat zetten, lijkt de wereld van Samantha in te storten. Al haar hele leven voelt zij zich in alles “de reserve”. Het beeld dat Amerika al van haar heeft, “de party prinses”, kan ze daarom net zo goed doorzetten en om Teddy terug te pakken begint ze een fake relationship met Marshall. Sam had echter nooit verwacht dat hij haar zo goed zou begrijpen en weet voor het eerst in haar leven iets moois te creëren voor zichzelf. Lukt het haar om dit vast te houden of gooit ze toch uiteindelijk weer haar eigen glazen in?
Nina is klaar met het koningshuis en wil koste wat kost de spotlight ontwijken. Doordat Sam nog steeds haar beste vriendin is, is dit nog een hele klus. Uit onverwachte hoek wordt haar een hand aangereikt en bloeit er iets moois op. Dit is echter weer dichter bij huis dan haar lief is. Raakt ze weer verstrikt in de levens van de American Royals of lukt het haar deze keer een eigen leven op te bouwen?
Daphne is nog steeds Daphne. Gemeen, vals en tot alles in staat om haar snode plannen te doen slagen. Wie daarbij gaande weg gewond raakt, speelt voor haar geen rol. Alles waar ze ooit van droomde lijkt eindelijk binnen handbereik. Om de laatste stap te overbruggen moet zij keuzes maken waarbij er meer op het spel staat dan ooit te voren. Gelukkig is het dat voor Daphne allemaal waard. Toch?
Alle verhaallijnen worden weer opgepakt in Majesty en gaan verder waar we gebleven waren. Katharine weet haar vier totaal verschillende karakters, met hun eigen krachten en flaws, weer op een geweldige manier neer te zetten. Alle vier leiden ze hun eigen levens en toch weten ze telkens met elkaar verstrikt te raken. De schrijfstijl van McGee is vlot, gedetailleerd en trekt je volledig het verhaal in.
Het einde van Majesty laat genoeg ruimte over voor een vervolg. Ik hoop dan ook van harte dat deze er gaat komen. Ik ben met allerlei vragen blijven zitten en ben erg nieuwsgierig hoe het gaat aflopen met Beatrice, Samantha, Nina en Daphne. Tot dusver heb ik nog geen berichten gelezen over een derde deel, maar Majesty is natuurlijk ook nog niet zo heel lang uit. Alle tijd nog dus voor een vervolg!