Totaal onverwacht!
India heeft het gered tot het laatste jaar van haar dansopleiding. Aan het eind van dit jaar mag ze eindelijk auditie doen voor Het Nationale Ballet. Onderweg naar haar droom is ze al veel verloren en met Truth or Dance die nog steeds achter haar aan zit, zal zij nog veel meer gaan verliezen. De prijzen die zij moet betalen worden steeds hoger en de druk neemt verder toe. Lukt het India om haar droom te verwezenlijken, of is Truth or Dance haar toch te slim af?
Wauw! Wat een einde van deze spannende en verslavende serie! Een einde wat ik overigens totaal niet zag aankomen. Ik denk dat ik zo’n beetje iedereen verdacht heb, behalve de uiteindelijke dader. Deze serie is origineel, meeslepend en zit enorm goed in elkaar. Chinouk heeft tijdens het schrijven niemand gespaard. Helaas moest ik af en toe afscheid nemen van één van mijn favoriete personages, maar daar zal ik mee moeten leren leven.
Chinouk heeft een vlotte schrijfstijl en weet de spanning in een verhaal goed op te bouwen. Het tempo in het verhaal ligt precies goed, hoewel ik halverwege Dance or Die toch wel heel ongeduldig werd wie er nou achter Truth or Dance zat. Chinouk weet heel goed waar in het verhaal ze de details moet aanbrengen en dat zijn ook meteen de enige aanwijzigingen die je van haar krijgt. Hierdoor zag ik soms aankomen wat er ging gebeuren, andere keren zocht ik het compleet in de verkeerde hoek. Eigenlijk ben je nooit helemaal zeker van wat je te wachten staat wanneer je de bladzijde omslaat. Precies zoals je van een goede thriller mag verwachten.
Ik heb de Truth or Dance-serie met heel veel plezier gelezen en ben opgelucht dat ik eindelijk de antwoorden heb waar ik zo naar verlangde. Mocht je na het lezen van deze serie behoefte hebben aan meer boeken van Chinouk Thijssen, dan kun je gelukkig nog in haar nieuwste boek beginnen: Je hebt één nieuwe volger. Dat ga ik namelijk ook doen.