Heel bijzonder verhaal

IsaBo IsaBo
3 mrt 2021

In Raak me. Niet. volgen we het verhaal van Sage. Sage is een lief, sympathiek en schuchter meisje. Vanaf de eerste bladzijde wordt duidelijk dat Sage een geheim met zich meedraagt. Wat dat geheim precies is, wordt pas later in het verhaal duidelijk. In de aanloop naar de onthulling van haar geheim, krijgen we kleine hints over in welke richting we het moeten zoeken, maar het helemaal zeker weten doen we pas wanneer Sage besluit het te delen. Het is duidelijk dat wat Sage heeft meegemaakt verschrikkelijk is, en het achtervolgt haar als haar schaduw.

In Nevada wil Sage opnieuw beginnen, maar haar geheim draagt ze in zich mee. Ook in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen eist het zijn aandacht op. Toch lukt het Sage om tot zekere hoogte haar draai te vinden en een aantal intensieve vriendschappen te sluiten. April wordt al snel haar beste vriendin in Nevada en ook de broer van April, Luca, wordt een belangrijk persoon in Sages leven. Zo lukt het haar om toch een klein vangnet voor zichzelf te creëren.

Laura Kneidl omschrijft de angsten van Sage op een bijzondere en levensechte manier. Hij is bijna voelbaar door de bladzijdes heen. Dit maakte dat ik als lezer het boek tussendoor een aantal keer moest wegleggen, omdat ik tijd nodig had om te verwerken wat ik had gelezen. Met name richting het einde van Raak me. Niet. wordt dit steeds heftiger en het liefst wil je Sage uit het verhaal scheuren om haar te behoedde voor al het kwaad wat op haar pad komt.

Luca is precies wat Sage nodig heeft om haar dagen door te komen en op haar beurt kan zij hetzelfde voor Luca doen. Beiden hebben hulp nodig hun verleden te verwerken en door elkaar te helpen werken ze beide toe naar een tijd waar ze allebei hun pijn een plekje kunnen geven.

Sage en Luca zijn personages die je meteen in je hart sluit en die je al het goede in de wereld gunt. De cliffhanger waarmee het verhaal wordt afgesloten is hartverscheurend en maakt nieuwsgierig naar het tweede deel Verlies me. Niet. Hopelijk krijgen we in dit deel een happy ending voor zowel Luca, als Sage, die dit allebei verdienen.

Meer recensies van IsaBo