Beter nog dan deel 1

issie_books 05 mei 2025
Zelden is een tweede deel zó sterk dat het het eerste overtreft, maar Ontworteling doet het moeiteloos. Waar deel één de basis legde, trekt dit vervolg je dieper het woud in én dieper het verhaal in. Het is spannender, schrijnender en nog actueler.

Lara, de gedreven journaliste die we al leerden kennen, vertrekt dit keer naar het hart van het Amazonegebied om verslag te doen van een hulpproject voor inheemse stammen. Maar al snel blijkt dat haar aanwezigheid niet gewenst is – en dat er duistere belangen spelen die verder reiken dan ze ooit had vermoed.

Wat begint als een onderzoekende missie verandert in een zenuwslopend kat-en-muisspel vol dreiging, corruptie en morele dilemma’s. De sfeer is broeierig, de spanning loopt continu op en de onderliggende boodschap over milieuverwoesting en machtsmisbruik hakt erin.

Extra pluspunt: het luisterboek wordt op meeslepende wijze voorgelezen, waardoor de dreiging en emoties nóg dichterbij komen. Een perfecte manier om helemaal op te gaan in het verhaal.

Ontworteling is een ecothriller met inhoud én vaart – rauw, urgent en bloedspannend. Een absolute aanrader.

Meer recensies van issie_books