Een debuut die nieuwsgierig maakt naar het volgende boek

Jeanet Jeanet
15 mrt 2023

Anton Arends krijgt een boel te verstouwen als zijn moeder, hoofd van de school, de schuld in de schoenen geschoven krijgt van een ongeval. Zijn klasgenoten zoeken alleen contact met hem al ze een probleem hebben. Want Anton is erg goed in het oplossen van mysteries en ontpopt zich als een ware detective.

Het verhaal is verdeeld in 7 zaken, die weer in korte hoofdstukken zijn ingedeeld. Het leest vlot en doordat je op het verkeerde been gezet wordt, wil je telkens doorlezen. Zeker ook omdat je wilt weten hoe het nu precies zit met het ongeval waarbij zijn moeder betrokken zou zijn. Anton krijgt soms hulp van Delina, die maakt dat het boek meer gaat leven. Beiden zijn fijne en leuke hoofdpersonages.

Het verhaal zit goed in elkaar en heeft een originele opzet. Achterin het boek zit een lijst met namen van de families, deze had beter voorin het boek kunnen zitten of een verwijzing ernaar, nu zag ik het pas nadat ik het boek gelezen had. Soms denk je wie is dat ook alweer, maar als je doorleest wordt dit ook wel duidelijk.

Een heerlijke eigentijdse ya en daarmee een prima debuut. Ik kijk uit naar het volgende boek van Thomas Desmet.

Meer recensies van Jeanet