Advertentie
    Jeanet Hebban Team

De Spaanse belofte is het tweede boek van Karen Swan. Ze woont in East Sussex en heeft een prachtig uitzicht op de South Downs waar ze in een boomhut haar boeken schrijft. Ze woont er met man en drie kinderen.

Charlotte Fairfax gaat over een week trouwen als ze voor haar baas naar Madrid moet. Daar woont Mateo Mendoza, erfgenaam van een Spaans landgoed, hij heeft te horen gekregen dat zijn vader ernstig ziek is en op het punt staat zijn testament te veranderen. Carlotte werkt als vermogensadviseur bij een privébank voor hele rijke mensen en denkt dat ze dit wel op tijd kan regelen. Dit tot grote ergernis van haar aanstaande man en familie. Maar in Spanje aangekomen blijkt het niet zo makkelijk te zijn, intriges, geheimen, schandalen en verleden blijken een grote rol te spelen bij deze vermogende familie.

Een boek die op meerdere manieren erg verrast heeft. Ten dele omdat er een stuk over de familieperikelen ging ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. Deze verhaallijn heeft het boek zeker een meerwaarde gegeven. Je denkt dat het een feelgoodroman is, waar niets mis mee is, maar het is zoveel meer. Zoals gezegd gaat een groot gedeelte over de familiegeschiedenis maar ook over keuzes maken, arm en rijk, opstanden. Er lopen meerdere verhaallijnen die prachtig en niet voorzien samen komen. Het is in een zeer toegankelijke taal geschreven. De hoofdstukken zijn duidelijk ingedeeld met een kopje erbij waar en wanneer het zich afspeelt. De hoofdpersonages worden goed neergezet, je kan de keuzes die ze maken goed begrijpen zowel die van het heden als in het verleden.

Een heerlijke roman waarbij je verrast wordt en het verleden induikt. Alles is netjes afgewerkt en er zijn geen open einden. Je kan met een opgeluchte zucht dit boek dichtslaan.

Reacties op: Een roman die verrast en waar je het verleden induikt

50
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners