Advertentie
    Jeanet Hebban Team

Genadeloos is het vijfde boek van Jennefer Mellink. Met haar debuutboek Gebroken werd ze door Hebban genomineerd voor Beste Young Adult thriller 2014.

Het gezin Der Jäger bestaat uit vier personen. Vader Ernst, moeder Mildred en de 16 jarige tweeling Clemens en Lenthe. Twee totaal verschillende kinderen. Mildred maakt zich erge zorgen om Clemens, toen hij dertien was is er al iets gebeurd. En nu heeft hij een bom in huis laten ontploffen. Ernst denkt dat dit een mislukt experiment is, maar Mildred denkt dat er meer aan de hand is. Lenthe is een voorbeeldig kind, maar dat verandert een beetje als ze een 12 jaar oudere vriend krijgt. Dan verdwijnt er een tienermeisje en alles wijst erop dat Clemens hiermee te maken heeft.

Er zit een constante spanningsboog, waarbij het in het begin er meer omgaat wat er precies gebeurt is toen Clemens 13 was, dit wordt stukje bij beetje verteld. Ook tussen Lenthe en haar vriend heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Maar op het einde heb je een hele andere spanning en als het boek uit is, zit je met open mond, de plot nog eens door te nemen in je hoofd.

Het verhaal wordt erg origineel gebracht namelijk vanuit het gezichtspunt van de vier gezinsleden. Het speelt zich in een korte tijd af van 26 oktober tot 15 november. Het is erg prettig dat er bij elk hoofdstuk staat vanuit welk perspectief het verteld wordt en op welke dag en tijd het zich afspeelt. Het verhaal wordt chronologisch verteld met af en toe een flashback naar het verleden.

Er blijven wel een paar vraagtekens achter, maar dit is niet van invloed op het verhaal. Mildred is een overbezorgde moeder die geen steun krijgt van Ernst, die gebeurtenissen met een korreltje zout schijnt te nemen. Het is geen doorsnee gezin waar je kennis mee maakt, maar het geeft een goede kijk hoe het er in een gezin aan toe kan gaan.

Een leuke jeugd/Young Adult thriller, die fijn en makkelijk leest, maar eigenlijk door jong en oud gelezen kan worden. De plot is zeer onverwachts.

Reacties op: Een jeugd/YA-thriller die door iedereen gelezen kan worden

23
Genadeloos - Jennefer Mellink
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners