Advertentie
    Jeanet VIP Club

Forensisch rechercheur en auteur Carina van Leeuwen heeft samen met antropoloog, politiek analist en journalist Sybilla Claus het boek Onbekend maar niet vergeten geschreven.

Er liggen veel onbekende doden in diverse graven over het hele land verspreid, dit boek gaat over de onbekende doden die in Amsterdamse graven liggen, voor zover bekend. Het coldcaseteam heeft dossiers en probeert alles om de onopgeloste zaken, opgelost te krijgen. Het kan om een misdrijf gaan, waarbij iemand vermoord is, maar er kan ook sprake zijn van een natuurlijke dood. Deze onbekenden moeten toch gemist worden door iemand? Dit boek laat zien dat het niet makkelijk is om hier onderzoek naar te doen. Er zijn veel overwegingen die gemaakt moeten worden om een dossier te openen. De ene keer werkt de wet tegen en de andere keer een land van herkomst van de vermoedelijke overledene. Gelukkig kan men met de onderzoekstechnieken van nu, meer mensen identificeren onder andere door middel van DNA. Hiervoor moeten graven soms opengemaakt worden.
Het is een kijkje in de wereld van een forensisch rechercheur, zeer interessant.
De hoofdstukken zijn afwisselend geschreven, soms wordt er een persoonlijk verhaal verteld of hoe een gezichtsreconstructie tot stand komt, dit maakt dat het boek erg prettig leest en niet alleen een opsomming van feiten is.

Het is hoe het in werkelijkheid is en dat is wel een beetje anders dan in de film. Het boek is een aanrader omdat je een klein inkijkje in de wereld van een forensisch rechercheur krijgt. Het enthousiasme dat Carina heeft voor haar werk, ondanks ook tegenslag en tegenwerking, (politie) petje af.

Reacties op: Een inkijkje in de wereld van een forensisch rechercheur om onbekende doden een naam te geven

13
Onbekend maar niet vergeten - Sybilla Claus Carina van Leeuwen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker