Advertentie
    Jeanet Hebban Team

Het eerste deel van een trilogie over inspecteur Vanessa Frank, inspecteur die op non-atief is gezet, maar haar werk niet los kan laten. Een horlogerie wordt overvallen, maar er worden geen horloges meegenomen. In Chili is orgaanhandel een belangrijke inkomstenbron en Zweedse zakenmensen die worden ontvoerd. Vanessa denkt dat dit allemaal met elkaar te maken heeft.

Er lopen diverse verhaallijnen die het verhaal extra boeiend maken. Zo ben je in Zweden en dan weer in Zuid-Amerika. De verschillen tussen de landen en hoe de mensen met elkaar omgaan worden in dit boek goed beschreven. De verhoudingen tussen de hoofdpersonen worden goed in kaart gebracht. Met de één voel je sympathie en voor de ander kan je weinig begrip opbrengen, maar de karakters staan. Met name de relatie tussen Ivan en Nicolas is prachtig beschreven.

De spanning zit in verschillende dingen maar er is constant een soort spanning aanwezig, dit komt onder andere door de verschillende verhaallijnen. De spanning is er tussen de twee vrienden Nicolas en Ivan, maar ook tussen een criminele bende en één van de hoofdpersonen (benoem dit zonder namen om niet te spoileren)

Pascal Engman werkte bij verschillende kranten als journalist. Hij nam een sabbatical en ging naar Chili. Van zijn debuut Patriotten zijn de filmrechten al verkocht. Een fijn en verrassend boek, waarbij er ook nog iets te leren valt, zoals dat er Duitse enclaves waren op Chili. Voor de liefhebber van goed neergezette personages en mooie omschrijvingen is dit boek een aanrader.

Reacties op: Een fijn en verrassend boek waarbij ook nog iets te leren valt

79
Vuurland - Pascal Engman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners