Traag maar doeltreffend

Jessica Jessica
24 mrt 2023

Ik mocht van uitgeverij Ambo een ebook ontvangen om te lezen en te recenseren. Samen met een paar andere hebben wij een super gezellig online avond gehad met Helen Fields. Wat een leuk mens.

Schaduwman kwam moeizaam op gang, op momenten echt getwijfeld of het wel goed ging komen. Maar de aanhouder wint, ik kende haar schrijfstijl dus had ik hoop dat het goed zou komen.

Het gaafste vond ik toch wel dat de dader al bekend was, we mochten meekijken in zijn hoofd. Het heeft voor mij toch altijd wat extra's als een auteur dit doet. Want je wilt gewoon weten wat iemand tot zulke gruwelijke daden kan zetten. Het gebeurde dan ook wel dat ik toch empathie voelde voor deze badguy ! Kan gewoon niet anders. Ik heb de "wraak" reeks nog niet uitgelezen maar heb begrepen dat er in dit boek 2 personages voorkomen uit deze serie. Echter vond ik het geen gemis dit niet te weten want ze achtergronden van deze personages worden voldoende uitgediept.

De trage start ligt vooral aan het feit dat je kennis maakt met de personages en de ontvoeringen worden tot in detail beschreven. Als je hier eenmaal voorbij bent volgen diverse gebeurtenissen elkaar in een rap tempo op. En val je van de ene in de andere verbazing ! Op momenten word de sterkte van je maag ook behoorlijk op de proef gesteld !

Kortom, ik heb er ondanks de trage start enorm van genoten. En ben blij dat ik de kans heb gekregen dit boek te mogen lezen ! Ik geef het dan ook 4 sterren.

Meer recensies van Jessica