Prachtig..
Nadat ik De gifmengster had gelezen voor de blogtour, was ik nog niet klaar om afscheid te nemen van Astoris. Godzijdank had ik Hart van het beest nog in de kast staan. En kon ik aan 1 stuk door. Dit was echter het laatste boek in de reeks. Dus ik wilde niet dat het verhaal eindigde.
Emily heeft haar liefde al gevonden, de man van haar dromen Malcolm. Ze besluiten te trouwen maar moeten daarvoor een aantal gebruikelijke stappen overslaan.
Wat Emily niet weet is dat haar vader hele andere plannen heeft. Als vooraanstaand edelman in Avalon wil hij zijn positie in het hof veilig stellen en zal zijn dochter dienen als pion in een vies machtsspelletje.
Vrouwen hebben immers nog steeds niks te vertellen dus Emily heeft geen keus dan te doen wat haar vader eist. Ze komt voor een man te staan die alles behalve aantrekkelijk is, zelfs angstaanjagend te noemen. Zal Emily gered worden door haar man ? Of is alle hoop verloren en staat zij aan het begin van een heel ander leven ?
"Voor de liefhebbers van Beauty and the Beast" prijkt boven de flaptekst. Mijn favoriete sprookje. De verwachtingen waren dus hoog, maar daar maak ik mij bij Emma Anna nooit zorgen om.
Emma Anna bezit een ware gave met betrekking tot schrijven. Zij heeft de kunst om de personages levensecht te maken. Dit mede doordat ook niks bespaart blijft. Het echte leven is nu eenmaal met de nodige struggles. Niets gaat vanzelf en alles is rozengeur en maneschijn doen we ook niet aan. Dit maakt het realistischer en dus hecht je je veel makkelijker aan de personages. I loved every single word !