Kass Morgan en Danielle Paige - De Raven

Joelleleest Joelleleest
7 mrt 2021

In de raven wordt er verteld vanuit Scarlett en Vivi hun perspectief. Scarlett weet haar hele leven al dat ze een heks is en zij wilt graag de volgende leider worden van de sociëteit de Raven. De Raven is een van de sociëteit huizen op de Universiteit. Echter is de Raven een speciale sociëteit waar alleen echte heksen worden toegelaten. Vivi heeft geen flauw idee dat zij een heks is en komt hier pas achter wanneer zij wordt toegelaten tot de Raven. Scarlett en Vivi hebben een moeizame start en Scarlett probeert Vivi dan ook het leven zuur te maken. Wanneer er echter vreemde gebeurtenissen plaatsvinden moeten ze hun krachten gaan bundelen en de rivaliteit die tussen de twee ontstaan is naast hun neerleggen.

De Raven is een boek die veel elementen bevat. Denk hierbij aan een goede mix van magie, rivaliteit, jongens, een groep meiden, spanning, liefde en mysterie. Het verhaal lees je uit het perspectief van Scarlett en Vivi. Om en om worden de hoofdstukken vanuit hun verteld. Dit maakt het verhaal erg leuk en geeft een zeker een goede toevoeging.

In het begin van het verhaal was er sneller een klik met Vivi dan met Scarlett. Naarmate het verhaal zich vordert krijg je ook steeds meer sympathie voor Scarlett en haar beweegredenen.

De schrijfstijl van Kass Morgan en Danielle Paige is erg vlot en leest hierdoor lekker weg. De wereld van de Raven die zij neer hebben gezet is een leuke mix van magie die kennismaakt met het idee van Pretty little liars / Gossip girl.

Kass Morgan en Danielle Paige weten het tot aan het einde goed spannend te houden en sluiten af met een spectaculaire plot twist die je niet ziet aankomen van te voren.

Officieel is de Raven het eerste deel van een tweeluik. Echter eindigde het boek niet met een enorme cliffhanger maar voelde het echt als afgesloten. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende deel wat daar precies in gaat beuren.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren.

Meer recensies van Joelleleest