Advertentie

'Carpe Diem' is de laatste (van de vier) postuum verschenen thrillers rond Dirk Deleu en Nadia Mendonck, het speurders duo dat in grote mate heeft bijgedragen aan Deflo's faam in Vlaanderen als thrillerauteur.

In een afgelegen domein worden alle vijf leden van een welvarende familie vermoord teruggevonden. Verschillende ervan blijken blootgesteld te zijn aan extreem geweld.
Elke directe aanwijzing en mogelijke motieven ontbreken volledig.
De speurders volgen verschillende pistes met mogelijke verdachten zonder enig zicht op zelfs maar een kleine doorbraak. Op de achtergrond speelt een 'derde persoon' die blijkbaar dicht bij het gebeuren is betrokken.
Tot Nadia Mendock een link vindt dit tot de uiteindelijke oplossing zal leiden.

Het verhaal is strak opgebouwd in een reeks, vaak korte hoofdstukken met wisselende gezichtspunten.
Daarbij weet Deflo de spanning goed op te bouwen en blijft de lezer in het ongewisse in welke richting de oplossing gaat gevonden worden.
Met uiteindelijk een verrassend en sterk einde.
Dat Deflo kan schrijven weten we al lang. Ook hier bewijst hij dat ten volle. Hij heeft een vlotte schrijfstijl die heel gemakkelijk leest met vaak sterke dialogen. Bij hem geen uitvoerige beschrijvingen of uitweidingen, maar gewoon de feiten die het verhaal vertellen.

Dit boek gaat over familiegeheimen en afpersing met een tirannieke grootvader als de centrale figuur in dat spel.
Maar het gaat ook over wraak en gerechtigheid.

Na het ontgoochelende vorige deel (Versmachtend verlangen) is deze laatste thriller inderdaad een waardige afsluiter van Deflo's schrijverscarrière.

Reacties op: Eeen goede, laatste Deflo.