Mooie Montalbano thriller
Michaela Pardo meldt bij Salvo Montalbano dat ze geen contact krijgt met haar haar broer Angelo. Bij nader onderzoek wordt Angelo vermoord aangetroffen in zijn appartement en dit in een vrij bizarre houding.
De speurtocht van Montalbano leidt hem naar de mensen in zijn onmiddellijke omgeving, met in de eerste plaats Elena, de minnares van Angelo en diens echtgenote. Uiteindelijk lijkt er meer aan de hand en blijkt Angelo nogal wat geheimen te hebben.
'De maan van papier' is opnieuw een typische en mooi opgebouwde thriller van Andrea Camilleri rond zijn speurder Salvo Montalbano.
Salvo Montalbano als de eigenzinnige speurder en de liefhebber van goed eten en vrouwelijk schoon. Aan zijn superieuren heeft hij veelal lak, maar met zijn eigen team heeft hij een speciale band.
Geduldig zoekt hij naar de ware toedracht, naar de waarheid en de leugens van de betrokkenen, door de verschillende verhalen en handelingen met mekaar te confronteren.
De spanning wordt mooi opgebouwd met verschillende wendingen en een verrassend slot.
Actie scènes moet je bij Andrea Camilleri niet verwachten.
Andrea Camilleri's Montalbano laat in die optiek vaak denken aan Georges Simenon's Maigret.
Nota: Ik heb dit boek gelezen in een Franse vertaling. (La lune de papier).
De boeken van Andrea Camilleri rond Salvo Montalbano zijn daar allemaal beschikbaar in een mooie, éénvormige uitgave in de 'Pocket' reeks.