Advertentie

Wat een origineel, tof en mooi boek is dit! Een avontuurlijk verhaal waar liefde en vriendschap een hele grote rol spelen. Alle dieren hadden al snel een oordeel klaar over het ‘monster’ Roz. Tot ze haar echt leerden kennen. Eerste indrukken zijn, gelukkig, niet altijd juist. Want je sluit Roz in je hart, zo lief is ze.
Ik vond het prachtig om te lezen hoe Roz langzaamaan haar draai begint te vinden op het eiland. Het is zo mooi geschreven, het lijkt gewoon alsof ze daar hoort, tussen de wilde dieren, alsof het klopt.
Naast avontuur en vriendschap is het verhaal ook spannend, want ‘de makers’ willen alle robots/robotonderdelen terughalen naar de fabriek, dus ook Roz. Ze gaat, samen met de dieren, de strijd aan tegen de Reco’s.

De hoofdstukken zijn niet zo lang, wat prettig leest, waardoor je goed in het verhaal blijft. En.. een open einde, dus er komt hopelijk een vervolg!

De vrij simpele, maar hele mooie zwart/wit illustraties laten het verhaal nog meer leven, waardoor je onderdeel wordt van het verhaal. Je zit, samen met Roz en de dieren, op het eiland. I love it!

Reacties op: Origineel, lief, maar ook spannend!

35
De wilde robot - Peter Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners