Goed begin van een mysterieuze trilogie!
Bij de garageverkoop gebeuren er rare dingen. Nick verdient er bakken met geld mee. Het geeft hem toch een raar gevoel. Ik vond dat goed omschreven werd hoe Nick met zijn (schuld)gevoelens om ging. Hij heeft het idee dat er iets niet klopt. En dat blijkt helemaal zo te zijn. Er gaat iets helemaal fout!
Alle apparaten doen gekke dingen! Het geheime genootschap zorgt ervoor dat er ook rare dingen met Nick gebeuren. Niet per se met hemzelf, maar wel met zijn persoonlijke gegevens. Hij blijkt bijvoorbeeld ineens niet meer te bestaan.
“‘Er is een probleempje met je dossier.’ ‘ Wat voor probleempje?’ vroeg Nick. ‘Het feit dat je niet bestaat.'” p. 51
Niet alleen Nick, maar ook zijn vrienden maken gekke dingen mee. Samen proberen ze het op te lossen, maar ze weten eigenlijk geen oplossing. Doordat je vaak wisselt van perspectief ging het verhaal heel vlot. Ik vond het fijn om ook te lezen vanuit de andere personages, ook al was het soms maar kort. Het einde van het verhaal belooft veel goeds voor de rest van de trilogie!
Tesla en zijn uitvindingen hebben mij altijd geïnteresseerd en daarom was ik zeer benieuwd naar dit boek. De huishoudelijke apparaten zijn allemaal uitvindingen van hem, wat ik erg leuk vond. Maar helaas werd er eigenlijk weinig tot geen aandacht besteed aan wat hij nog meer voor groots heeft uitgevonden. De nadruk lag echt op Nick en zijn vrienden, wat op zich ook wel logisch is.
Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van De Leukste Kinderboeken. Ik zou dit boek als een 12+ boek beschouwen vanwege de gebeurtenissen aan het einde van het boek.