Spannend avontuur

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
23 mrt 2023

Het verhaal van Arwyn is een waar avontuur. Hij wordt uit zijn eigen stam gezet, maar geeft niet op. Hij besluit naar het land in het westen te gaan. Gelukkig maakt hij al vrij snel vrienden. Samen met Ros en Snuffel trekt Arwyn langs de rivier. Dan komen ze een schip tegen waar ze mogen mee varen, in ruil voor werk krijgen ze dan onderdak en voedsel.

Ros vertrouwt de eigenaar van de boot niet zo, maar Arwyn geeft het het voordeel van de twijfel. Wanneer ze in de stad komen waar ze naartoe zouden gaan, blijkt al snel wat het echte doel was van deze reis met het schip. Nu moeten de vrienden vechten voor hun leven.

Arwyn heeft het niet makkelijk, maar hij is een dappere jongen. Het teken van de Banneling is een spannend avontuur, waar ook veel aandacht wordt besteed aan vriendschap en vertrouwen. Een boek voor de avontuurlijke lezers van 10 tot 12 jaar. Maar iets buiten die grenzen mag het natuurlijk ook gelezen worden.

Het boek deed mij denken aan De Eindeling, De Nieuweling en aan de Grijze Jager. Het boek zal veel jongens aanspreken, maar is ook zeker leuk voor alle andere kinderen! Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van de auteur zelf, hij stuurde me ook meteen deel 2. Deze ga ik volgende maand lezen.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars