Jensen kan het allemaal!

Karin Meinen Karin Meinen
26 apr 2022

Men neme De wereld en De onderwereld. Twee delen en je kunt vooraf gewoon niet bevroeden wat dit allemaal weer gaat brengen. Kanonnen wat een boek!

Het is heel even ingroeien maar dit is Jensen ook echt weer ten voeten uit. Korte hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven en regelmatig is het eerst niet direct duidelijk vanuit wie. Ai lof it.

Er wordt teruggegrepen naar de vorige delen en dat brengt je weer lekker met beide voeten in dit vervolg. De diensten en organisaties zijn je bekend, meerdere personages dus ook en dat leest dan erg goed weg. Zo ook zijn eigen en originele stijl. Informatief, zakelijk en to the point. Beeldend en met een lekkere beeldspraak zo her en der, voorzien van een lik humor. Jensen kan het allemaal!

Het verhaal zelf wordt briljant opgebouwd. Niels Oxen en Margrethe Franck. Jongesjonges wat gaaf dat ze weer samenkomen. De onderzoeken gaan ook afzonderlijk maar deze twee…het zijn de vlaggen van de serie. Hoe gaaf ook dat Mossman zijn herintrede maakt en dan heb ik het nog niet eens over nieuwkomer Sally Finnsen. Wowww wie is zij? Wat een fantastisch figuur zeg! Ook zij heeft haar eigen onderzoek, de dader komt tussendoor en je raakt verstrikt in een meer dan meeslepend en spannend, soms kopbrekend gebeuren. Naast persoonlijke sorus beland je in een web doorgesponnen met een stukje politiek, volop criminaliteit en het is op het puntje van de stoel zitten.

In deel twee rolt het allemaal een kant op waarvan de haren me te berge rijzen. Dit is niet best en loeispannend want hoe kom je hier uit? De laatste 100 bladzijden zijn gewoon niet te doen! Dit dendert door naar een climax waar je hart vijf salto’s van maakt. Wat een agitatie, mijn hemel. Dit is letters vreten en Jensen weet me zelfs in mijn moederhart even diep te raken.

Alles is duidelijk. De titel, de beide delen en al is het verhaal an sich afgerond, de lijntjes liggen voldoende open om weer te mogen hopen op een deel zes. Yeah.

Conclusie:

Gladiator is Jensen op z’n best. Kennis en pure spanning worden perfect uitgebalanceerd in deze intelligente en filmische thriller. Plus daar fantastische personages bij op die zorgen voor buitengewone actie, je volledig weten in te pakken, en voilà. Dan heb je alles waar je in een thriller serie op gehoopt had.

Vijf sterren.

Karin Meinen - Samenlezenisleuker