Advertentie

Het merendeel van deze 'raadselachtige' sterfgevallen en aanslagen heeft internationale kranten gehaald. De bekendste is de moord op Litvinenko en de recente vergiftiging van vader en dochter Skripal.

Het boek van Heidi Blake start met de Skripals en besluit daar ook min of meer mee. Maar deze aanslag met die grote 'colleteral damage' is de start van een onderzoek naar alle er mee verbonden aanslagen, achtergronden en schandelijk laffe houding van het Westen.

Doordat de achtergronden worden beschreven, blijkt de reeks moorden en verdachte sterfgevallen veel langer. Ook wordt de lezer bijgepraat over de houding van diverse regeringsleiders en vooral de grote doofpotten.

Uiteindelijk wordt duidelijk dat die doofpotten, het ontkennen, het weg kijken uiteindelijk een negatief effect hebben gehad en hebben meegeholpen de huidige internationale politieke situatie te veroorzaken en in stand te houden.

De meeste gevallen zijn bekend, maar toch blijft dit een aanrader. Vooral voor lezers met belangstelling voor Rusland, Poetin, geschiedenis en internationale politiek.

Reacties op: De raadselachtige sterfgevallen van Poetins tegenstanders

1
From Russia With Blood - Heidi Blake
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners