Een kerst in Pine Hollow
Toen ik Kerstmis met een staartje zag liggen in de winkel, was ik opslag verliefd op de cover. Wat een toffe cover. Deze is speels, schattig en kleurrijk. Een cover die ik zeer graag in huis wilde.
Het boek gaat over Ally en Ben. Ben is bekend als ‘ de scrooge ‘ van kerst. Hij is niet gemakkelijk in de omgang, zeker niet tijdens de kerstperiode. Hij heeft sinds een paar jaar de opvoeding van Astrid op zich genomen omdat zijn zus en zwager omgekomen zijn in een ongeluk. Naast de opvoeding heeft hij ook toegestemd om lid te zijn van de gemeenteraad en de taken van zijn zwager over te nemen. Dit loopt niet altijd van een leien dakje. Hij moet geld vinden en beslist om het plaatselijk hondenasiel te stoppen met geven van subsidies. Dit vindt Ally niet fijn. Ze moet in drie weken tijd een thuis vinden voor alle honden die er zijn. Ally wil ook wraak nemen op de ambtenaar die harteloos is. Eens ze Ben leert kennen, is hij anders dan ze dacht. Knap, redelijk en veel meer.
Tijdens de hoofdstukken krijg je als lezer zowel de perspectieven van Ben en Ally. Ieder hoofdstuk wisselt af tussen beide. Het is een mooie mix van beide. We komen van hen alle twee veel te weten en vooral waarom ze op een bepaalde manier antwoorden.
Naast de humor die in het verhaal komt, zijn er ook zwaardere onderwerpen die voorkomen zoals, verlies, er moeten staan, druk, .. maar ook leuke onderwerpen zoals liefde, vriendschap, ..
Ben is een personage dat alles geregeld wil krijgen. Hij wil en zal alles doen wat hij in gedachten had, en het liefst zelf. Hulp vragen staat niet op nummer één in zijn woordenboek. Maar soms zijn er momenten dat je Ben leert kennen als een lieve, vriendelijke man. Deze twee kanten van Ben kom je meermaals tegen in het verhaal. Ze wisselen af. De reden dat dit komt, is verstaanbaar. Hij wil alles goed voor Astrid.
Ally is een leuk personage. Ze is eerst zoekende in wat ze wil, eens ze weet wat ze wil dan gaat ze ervoor. Ze heeft een zeer groot hart.
Ik ben grote fan van Astrid en Beenie in het verhaal Beide personages hebben een plekje in mijn hart. Hoe ze in het boek naar voren komen is leuk, speels, lief.
Wat ik ook niet mag vergeten te zeggen is dat de honden stuk voor stuk schatten zijn. Moest ik kunnen, ik zou ze allemaal houden! Zo lieve viervoeters. Elk met een eigenheid, net zoals de personages in het verhaal. Zeer leuk dat er honden in voorkomen. Ik ben fan!
Het boek is om eerlijk te zijn wel voorspelbaar maar ondanks dit gegeven is het zeer leuk om te lezen. De pagina’s raasden voorbij en zonder dat je het doorhad was het verhaal uit.
De auteur heeft een vlotte schrijfstijl met de nodige humor, spanning en emoties in verwerkt. Alles samen zit in een mooi evenwicht.
Ik vond het jammer dat het verhaal zeer snel ten einde kwam. Dit mocht langer zijn.
Als je van kerst en honden houdt, dan is dit boek zeker een aanrader voor je!