Voor je het weet is er een dosis joie de vivre

Kayleighsbooksadventure Kayleighsbooksadventure
14 mrt 2023

Ik heb al vele leuke en mooie reacties zien passeren op bookstagram van de boeken van Marina Folkers. Onder de sterren van Montpellier is Marina Folkers haar derde roman deze heb ik van een vriendin gekregen. En het is een super goed cadeau. Wat een fijne roman.

Toen ik de cover zag, was ik verkocht. Wat is deze mooi! Ik vind het kleurgebruik zeer fijn bij elkaar passen. Na het verhaal te lezen past de cover ook perfect met het verhaal. Alles samen vormt 1 geheel en dat vind ik zeer belangrijk. Dit is voor mij een groot pluspunt.

Onder de sterren van Montpellier gaat over Cleo die voor een tijdje naar Frankrijk vertrekt om een huisje op te knappen die later in de verkoop gaat. Dit vind ze het perfecte moment om te doen, want ze wilde zeer graag weg van alle roddels en kritieken die op haar pad kwamen. In Frankrijk maakt ze kennis met Luc, haar buurman. Sneller dan ze denkt, heeft ze zijn hulp nodig maar Luc staat niet te springen op gezelschap. Beiden zijn gesteld op bepaalde waarden, maar er zijn raakvlakken. Weten beide wel wat ze willen? En kennen ze elkaar wel echt?

Zoals je kan lezen komt in het verhaal zowel informatie naar voren van Cleo en van Luc. Beide komen afwisselend in het boek naar voor. Je komt als lezer meer over beide personages, situaties en gedachten te weten.

Cleo heeft een rugzak waarin haar verleden niet al te positief is dat ze meedraagt. Ze worstelt met bepaalde gebeurtenissen en is dan ook blij dat haar oma 'toestemming' geeft om naar Frankrijk te trekken. Cleo komt tijdens deze reis meer over haar zelf te weten en begint te weten wat ze wil doen met haar leven.

Luc zoekt bepaalde rust op maar wil ook dat er een soort vrede komt en dat mensen niet altijd teruggaan naar het verleden. Dit met reden.

Ik vind dat Luc zeer mysterieus in het boek omschreven wordt, gelukkig wel op een goede manier. Door dit gevoel wil je sneller het boek lezen omdat je meer over het personage te weten wil komen. Langzaamaan kom je als lezer meer te weten wat er gespeeld heeft in het verleden van Luc en wat hij belangrijk vind in waarde.

Beide personages maken een parcours mee waaruit ze leren, groeien en vallen. Ze komen ook stap per stap te weten wat ze willen mits hulp van derden.

Het verhaal leest zeer vlot en is fijn om te lezen. Dit ook doordat de hoofdstukken kort zijn. Je kan snel tussendoor op de dag een hoofdstukje lezen omdat deze kort is.

Deze roman bevat liefde, spanning, mysterie en waarden die belangrijk zijn.

Als je kijkt naar het verhaal komt de inleiding en het slot snel naar voren en is korter van stof. Het midden daarentegen is langzaam maar aangenaam. Ik had het liefst een langer einde gewild en misschien meer informatie na het einde. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een hoofdstuk in verwerken met 6 maanden later.
Ik wilde gewoon niet dat het verhaal van Cleo en Luc eindigde om eerlijk te zijn. Ze zitten in mijn hart.

Ik kan concluderen dat dit boek goed was! En ik ben benieuwd naar de andere werken van de auteur.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure