Het laatste verhaal van Mina Lee – Nancy Jooyoun kim
Dit boek las ik als onderdeel van de Boekenfans leesclub op Facebook. Een fijne leesclub waarin alle meningen worden gerespecteerd. De tijd die we hadden was ruim voldoende om dit boek uit te kunnen lezen.
Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat dit boek voor mij echt een DNF (did not finish) is. Vol goede moed begon ik aan dit verhaal, en het eerste gedeelte vanuit Margot vond ik meteen interessant. Helaas raakte ik later in het verhaal mijn aandacht volledig kwijt. Ik heb hierna nog vaak geprobeerd verder te lezen, maar helaas wist dit verhaal mijn aandacht niet meer te pakken te krijgen, hoe verder ik kwam, hoe minder ik ervan begreep en ik merkte dat het hele verhaal aan mij voorbijging. De flaptekst sprak mij in het begin wel erg aan en ik had denk ik iets te hoge verwachtingen van dit verhaal.
De personages, Mina en Margot, moeder en dochter komen om en om aan het woord. Helaas maakte dit dat het verhaal voor mij nog ingewikkelder werd door deze wisseling van perspectieven. Daarnaast kon ik mezelf niet inleven in de personages, hoe graag ik ook had gewild te genieten van dit verhaal, is dat helaas niet gelukt.
Hoewel dit boek dus niet mijn ding is, waren anderen in de leesclub weer enorm positief over dit boek. Mocht dit boek nog op je verlanglijstje staan, laat je dan zeker niet tegenhouden om dit verhaal te gaan lezen. Wie weet is het wel jouw ding. Ik heb ondanks het boek toch genoten van de leesclub, het is heel leuk om te lezen hoe ieder het boek anders ontdekt en er een andere menig over heeft. Bedankt dat ik mocht meedoen aan deze leesclub.
⭐⭐