Zwaluwdans – Jet Nijland
Op Instagram volgde ik Jet al een tijdje. Toen ze bekendmaakte dat ze een verhaal ging uitbrengen, was ik dan ook meteen enthousiast. Nog enthousiaster werd ik toen ik als een van de bloggers voor de blogtour werd gekozen! Wat een eer om dit verhaal te mogen lezen. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Die lees je hieronder.
'Zwaluwdans' zou ik zeker omschrijven als een historische roman, maar heeft toch ook wel een klein feelgood randje. Het verhaal speelt zich volledig af in het verleden. Tijdens het lezen wissel je van tijd en het verhaal lees je vanuit maar liefst vier perspectieven. Elisa, Manuel, Nando en Neva komen aan het woord in dit verhaal. Allemaal vertellen ze hun eigen verhaal wat het uiteindelijk tot een goed samenhangend verhaal maakt.
Je zou misschien denken dat vier perspectieven een beetje veel is, in eerste instantie wist ik niet zeker of schakelen zo makkelijk zou zijn in deze setting. Echter heeft Jet dit verhaal zo in elkaar gestoken dat het lekker doorleest en er totaal geen verwarring ontstaat over de wisselingen van perspectief.
Jet heeft een verhaal geschreven dat niet alleen heel mooi en sterk is, maar ook nog eens emotioneel. Bij sommige gebeurtenissen moest ik toch echt even een traantje laten. De schrijfstijl van Jet past echt precies bij dit genre. Al heb ik niet echt verstand van geschiedenis, Jet heeft deze gebeurtenissen heel realistisch en met respect beschreven. En ik kreeg er als lezer echt een beeld bij.
Ik ben ontzettend benieuwd naar wat Jet nog meer gaat uitbrengen, ik kan nu al niet wachten. Lieve Jet, ga absoluut zo verder!
‘Jet heeft een verhaal geschreven dat niet alleen heel mooi en sterk is, maar ook nog eens emotioneel. Bij sommige gebeurtenissen moest ik toch echt even een traantje laten. De schrijfstijl van Jet past echt precies bij dit genre.’ - ⭐⭐⭐⭐⭐