Wens voor de wereld – Manon Visser
'Wens voor de wereld' is alweer de tweede Young Adult van Manon Visser. Haar eerste verhaal, 'In de spotlights' heb ik ook gelezen. 'Wens voor de wereld' won ik bij de boekpresentatie van dit boek, en ik was daarom dan ook enorm enthousiast om dit boek te gaan lezen. Wil je weten wat ik van dit boek vond? Lees dan hieronder mijn recensie.
Het hele concept van dit verhaal vond ik heel mooi en sprak me dan ook meteen aan. Een wens voor de wereld is dan ook een heel mooi doel. Tijdens het lezen van dit verhaal vond ik dan ook dat dit heel mooi tot stand is gebracht. De wensen zijn stuk voor stuk prachtig en zo niet egoïstisch dat ze helemaal perfect zijn.
Het was heel mooi om over Kayla en Oliver te lezen, ook Xavier kwam hierdoor een beetje tot leven. Het enige wat ik een beetje jammer vond is dat Xavier in dit verhaal is neergezet als iemand die niks fout kon doen. Dit maakt dat hij een onrealistisch iets over zich heen kreeg. Het verhaal had nog meer indruk op me gemaakt als Xavier ook menselijke fouten had gemaakt.
Kayla en Oliver vond ik heel leuk samen, ze denken bijna hetzelfde en dit is heel bijzonder om te lezen. Je voelt ze dan ook in dit boek duidelijk naar elkaar toe groeien, juist omdat ze elkaar zo goed aanvoelen, zijn ze wie ze zijn. Ook vond ik het heel mooi hoe de vriendin van Kayla een rol krijgt in dit verhaal.
Ik heb echt genoten van het verhaal, en daarnaast leest het boek lekker snel. Het boek lijkt misschien wat aan de dikke kant, maar voordat je het weet ben je er alweer doorheen. ‘Wens voor de wereld is een aanrader voor iedereen die graag Young Adults leest.
‘‘Wens voor de wereld is een aanrader voor iedereen die graag Young Adults leest.’ - ⭐⭐⭐⭐