Weer een heerlijk deel uit de serie Tijgerlezen

Van ijs bestaan verschillende soorten. Maar wist je dat ze 2000 jaar geleden al ijs aten? Toen haalden de bedienden sneeuw voor koning Nero. Later werd er een sorbet bedacht. Het recept van de sorbet ging de wereld rond. Nu zijn er heel veel soorten ijs. Maar wist je ook dat er een soort ijs is uitgevonden door een kind?!

Ooit was een ijsje dus van sneeuw.
Pas eeuwen later werd een soort sorbet ontdekt.
In een land hier ver vandaan.
De sorbet van toen was een ijskoud toetje.
Zoet.
Een tikje pittig.
En lekker romig.
Het was gemaakt van water en fruit.
Suiker en kruiden.
En melk of room.
Mmm.

Mmm, ijs is een deeltje uit de serie Bam! Ik lees. Dit is een fantastische serie informatieve boekjes voor beginnende lezers. Erg geschikt voor groep 3 en 4. Het is voor jonge kinderen die net beginnen te lezen ook erg belangrijk om te zien welke soorten boeken er bestaan. Zo zijn er informatieboeken en leesboeken, maar natuurlijk ook dichtbundels en moppenboeken. De serie Bam! Ik lees is een hele goede serie om in de klas te hebben. De boekjes worden geschreven door verschillende auteurs en geïllustreerd door verschillende illustratoren. Daarom zijn de boekjes zo ok zo lekker verschillend! Dat spreekt kinderen van nu erg aan. Dit boekje is geschreven door Susanne Roos. Ze begint en eindigt heel leuk met een raadsel. Verder geeft ze heel veel informatie in korte zinnen, zodat de kinderen het goed begrijpen. De illustraties van Miriam Berenschot zijn heel ok echt fantastisch. Ze zijn kleurrijk en rijk aan patronen. Ook ondersteunen ze de tekst, waardoor kinderen de tekst nog beter kunnen begrijpen. Je snapt wel dat ik blij ben dat ik dit boekje mee kan nemen naar de klas.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture