Hilarisch voor kids uit groep 3/5

Mopperhond en Kriebelkont zijn ontsnapt aan S.T. Inkgat, maar S.T. Inkgat geeft het niet op. Hij blijft ze achtervolgen. Ondertussen worden ze in het park gered door een aantal kinderen en belanden ze in een hondenschoonheidssalon. Maar of ze daar uiteindelijk blij van worden?

‘Laat me teruggaan om hem AF TE MAKEB. BILLENBRANDWR!’ gilde Mopperhond. Hij zwaaide met zijn korte pootjes in een poging Kriebelkont te raken. ‘Vind je het leuk om mijn lol te verpesten?’
Kriebelkont ga geen antwoord. Dat kon hij niet. Hij had een bek vol mopshond. Toen kontschoof hij over een prikplant. AU!

Mopperhond en Kriebelkont beleven in dit boek een tweede verhaal. Dit keer moeten ze zorgen om uit de handen van S.T. Inkgat te blijven. Ik heb echt enorm gelachen om dit grappige verhaal. De kinderen uit mijn groep zullen dit ook helemaal te gek vinden. De grappen over kontschuiven, plas- en poephumor slaan bij deze leeftijdsgroep zeker aan. Hoe viezer, hoe leuker lijkt het soms wel. Dat heeft Adam Wallace heel goed begrepen. De illustraties van Wayne Bryant zijn ook echt hilarisch. Doordat het een graphic novel is, begrijpen veel kinderen de tekst beter. Dat is een mooie opstap naar een gewoon leesboek of informatieboek met illustraties. Mariella Manfré heeft dit boek vertaald. De humor is daarbij zeker niet minder geworden! Kortom: een superleuk boekje voor in groep 3 of 4 (5,6)

Meer recensies van Kinderboeken in the picture