Spannende levenservaring

KristelVe KristelVe
24 mrt 2021

Het ebook "Hello honey are you there? In de ban van een scammer" heb ik gelezen voor de Grenzeloze Leesclub onder leiding van Erna Eikhoudt.
De cover betreft een rode kleur, met een computerscherm en een zwarte silhouette (scammer) erin. Op de achtergrond de landkaart van Zuid-Amerika.

Pam is een kranige dame op latere leeftijd die na het vroegtijdige overlijden van haar man, grote reizen alleen maakt in Zuid-Amerika.
Via messenger is ze in contact gekomen met ene George.
Weken aan een stuk schrijven ze elkaar en Pam heeft niet de indruk dat George vreemde intenties heeft.
Tot de vriendin van Pam argwaan begint te krijgen door de ongelooflijke verhalen die George schrijft over de motorpech van zijn schip en zij hem moet helpen.
Zo zou zij een pakje in ontvangst moeten nemen met zijn bezittingen, maar moet ze daarvoor veel geld ophoesten.
Pam wil in eerste instantie nog geen afscheid nemen van George en probeert tijd te rekken door allerlei listen uit haar mouw te schudden om toch nog niet te moeten betalen.
Ze geniet van zijn aandacht en de lieve woorden die hij schrijft of zegt over de telefoon.
Maar al gauw merkt ze dat er meer aan de hand is.
Ze doet online aangifte en via een vriendin komt ze in contact met de FBI.
De FBI wil de scammersbende oprollen.
Zal dat lukken?

Het verhaal is heel vlot geschreven, heeft wel genoeg spanning.
Je leest het boek zo uit.
Het leuke eraan is dat je je ook een beetje in vakantiesfeer geraakt ondanks de nodige spanning.
Het frapante was dat er hulp uit verschillende hoeken komen en er ware vriendschappen ontstaan op momenten waar je het niet verwacht

Meer recensies van KristelVe