Kwaad zaad .... of hoe het kwaad ontkiemt

KristelVe KristelVe
3 mrt 2023

Voor de leesclub "De Boekenreizigers" las ik het boek "Kwaad zaad” geschreven door Lineke Breukel.
Een vrouw wordt vermoord en in het bos begraven.
Aan de hopen te zien is zij niet de enige dode vrouw in het bos.
SunnyDay is heel tevreden van zijn werk, maar moet spoedig terug want hij begint fouten te maken…

Jeanine Spaas is een jonge vrouw met een doodgewone job.
Haar leven krijgt plots een andere wending wanneer ze in contact komt met de exentrieke barones, tevens fotografe Catharina.
Ze knopen al snel een relatie aan en voor Jeanine er erg in heeft, zijn ze al verloofd.
Jeanine krijgt nu een luxeleventje en waant zich een echte prinses.
Wanneer ze alweer alleen in het grote huis vertoeft, ontvangt Jeanine geregeld bezoek van Catharina’s nicht.
Zij komen heel goed overeen, zo goed zelfs dat Jeanine wordt ingelicht over de duistere portfolio die ze ooit had gevonden in het immense huis.
Jeanine haar nieuwsgierigheid is gewekt en wilt graag uitzoeken wat die duistere portfolio inhoud.
Ze wilt graag weten welke duistere kanten Catharina voor haar verborgen houd.

Bastiaan, Jeanines oudere broer, diens vrouw Martina en hun zoontje Cory wonen niet zo ver van de barones vandaan.
Jeanine brengt hen op de hoogte van haar nakende huwelijk.
Haar broer reageert heel onverschillig, of eerder reageert niet.
Is het zijn autistische trek dat ervoor zorgt dat hij niet reageert?
Jeanine merkt dat ook Cory hoogbegaafd is en dat hij meer kan dan een ander kind van 5 jaar.
Op een dag stuurt Martina een sms-bericht naar Jeanine dat haar verontrust.
Jeanine gaat op onderzoek en ontdekt dat Catharina en Sebastiaan een verleden hebben met elkaar…

Het boek “Kwaad zaad” begon al met een moord wat mij al direct de trigger was om het verhaal te lezen.
Lineke weet hoe ze de spanning moet inbouwen maar ook hoe ze af en toe wat ademruimte moet geven om dan pardoes opnieuw een nagelbijter op je los te laten.
Het verhaal is beeldend geschreven en ik kon me tijdens het lezen de scènes goed voor de geest halen.
Het plot zag ik totaal niet aankomen en was dan ook hierdoor overdonderd.
Kwaad zaad is dan ook een uitstekend boek voor wie houdt van spanning.
Voor mij was dit het eerste werk dat ik van Lineke las, maar zal zeker niet de laatste zijn.

Meer recensies van KristelVe