Ik zie de potentie (niet terug op de pagina)
Voor mij is dit boek te chaotisch. Het boek geeft in de omschrijving aan dat het een combinatie is van ‘memoir, een journalistieke reportage en een meticuleuze reconstructie’. Het gebrek aan een keuze in stijl maakt het boek is verwarrend en zwakt het verhaal af. Nergens gaat het dan ook echt voldoende de diepte in. Het verhaal van de aanslag door de Egyptische soldaat loopt door de persoonlijke verhalen van de auteur en van de door hem geïnterviewden heen. Aan het einde van het boek heb ik alsnog geen goed beeld van de aanslag die blijkbaar zo bepalend was.
Ik zie wat de schrijver had willen schrijven, maar ik zie het helaas niet terug op papier. Hij onderzocht wat de impact was van de aanslag op zijn leven, zoals een vlinderslag een orkaan kan veroorzaken. Tegelijkertijd lijkt het niet alsof hij echt de impact onderzoekt op zichzelf, maar aan de hand van anderen probeert te bepalen wat er allemaal gebeurd is. Ook de verwijzingen naar weerberichten en informatie van Wikipedia vind ik zonde. De beschreven geschiedenis en verhalen hebben voldoende in zich voor een ingrijpend verhaal, helaas raakte het huidige verhaal mij niet genoeg.
Mijn dank gaat uit naar de Club van Echte Lezers voor het recensieexemplaar.