Beeldend, mooi, maar soms iets te traag
Shalini, een rustige vrouw en uit een goede familie, probeert na de dood van haar moeder Bashir Ahmed te vinden. Ze vermoed dat haar moeders dood te maken heeft met deze man.
Deze man kwam vroeger toen Shalini klein was regelmatig aan de deur.
Maar door veel onrust in het gebied is hij lastig te vinden.
Eenmaal zijn familie wel gevonden te hebben blijkt dit consequenties te hebben voor zowel haarzelf als de familie. En dan breekt de tijd van keuzes aan.
Ten eerste viel ik al voor de prachtige cover. Wat mooi! En als het boek vervolgens ook nog een hardcover is dan wil ik het boek helemaal.
Zodra je het boek openslaat en begint met de eerst woorden, word je al in het verhaal gezogen.
Eigenlijk is het enige wat je wil verder lezen en bladzijde na bladzijde omslaan.
Door het mooie taalgebruik en de beeldende manier van schrijven zie je het verhaal helemaal voor je.
De omgeving, de mensen, de dieren, zelf de geluiden hoor je.
Ik vond het aan de ene kant heel prachtig, maar bij bepaalde gedeeltes in het boek brengt het een traagheid mee.
Deze traagheid is niet heel storend, maar haalde soms toch dan wel de vaart uit het verhaal.
Maar dat is eigenlijk ook het enige minpuntje van dit boek.
En toen ik aangekomen was bij de laatste bladzijde van dit boek vond ik het zo jammer dat het uit was.
Het boek is zeker genieten, zoals gezegd doet de traagheid niet af aan het verhaal en vind dat dit boek 4 sterren verdiend.
Nu is het voor mij hopen dat Madhuri Vijay nog meer boeken gaat schrijven.
Ik zie er in elk geval al erg naar uit.