Mooi verhaal, maar laat een leeg gevoel achter

Laura19907 Laura19907
18 mrt 2021

Als Claire woonachtig in New York in een taxi stapt herkent ze de chauffeur. Het is Clive Richardson. Een van de mannen die verdacht werd van de moord op haar zus Alison op het vakantie eiland Saint X.
Vanaf dat moment wil ze erachter komen wat er gebeurd is en gaat op zoektocht naar de waarheid.

Ik had wat moeite om in het boek te komen. Er wordt gewisseld in tijden en personages zonder dat dit duidelijkheid aangeeft, maar toen ik er aan gewend was, na ongeveer 100 bladzijden, kon ik het boek moeilijk weg leggen.
Dit door de poëtisch beschrijving van het eiland, je voelt de warmte van de zon, de zand tussen je tenen en je ruikt de kokos van de zonnebrand. Het klateren van de waterval. Echt heel mooi en zo heerlijk op een koude winterdag.
De personages worden goed uitgewerkt, zeker een pluspunt.
Echt spannend wordt het boek niet, ook niet naar het plot toe. En het plot zelf viel een beetje tegen, want ondanks dat ik het boek goed heb gelezen, heb ik het gevoel dat ik iets gemist heb. Maar misschien dat dit de bedoeling is van de auteur?
Ik blijf alleen wel met leeg gevoel achter na het lezen van het boek.

Toch verdient het boek vier sterren, want het het zeer zeker met plezier gelezen en hoop snel op een volgend boek van Alexis Schaitkin

Meer recensies van Laura19907