Aangrijpend en hedendaags

lauraleest_be lauraleest_be
26 mrt 2021

Verhaallijn: Rachel heeft naam en faam gemaakt door dankzij haar truecrimepodcast een onschuldige man vrij te krijgen. Voor vele mensen is ze hun laatste strohalm voor gerechtigheid, hierdoor wordt ze dan ook overspoeld met honderden aanvragen om gerechtelijke zaken te herbekijken. Wanneer er in een klein kuststadje Neapolis een controversiële rechtszaak start naar verkrachting grijpt ze deze kans om deze zaak te gebruiken voor het derde seizoen van haar podcast. Aangekomen in het stadje ontvangt ze mysterieuze brieven van Hannah die haar om hulp vraagt en beweert dat haar zus Jenny 25 jaar geleden vermoord geweest is en dat het stadje deze zaak in de doofpot gestoken heeft . Rachel gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het verleden en het heden dichter bij elkaar lijken te liggen dan gedacht.

Nachtduik is een hedendaagse thriller waarin de podcast van Rachel “schuldig of niet schuldig”centraal staat. Door deze eigentijdse toets ben ik aangenaam verrast over dit origineel verhaal. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Rachel en Hannah hun standpunt afgewisseld met fragmenten uit de podcast. Het verhaal bevat best veel personages maar die spelen dan ook allemaal een belangrijke rol, ook in het verleden komen bepaalde personages terug waardoor geleidelijk aan puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dankzij de podcast fragmenten en de stukken die beelden verteld worden door Rachel over de rechtszaak heb je het gevoel zelf op de tribune in de rechtbank te zitten en leef je alles intens mee. Soms miste ik wat spanning maar door de rode draad doorheen het verhaal namelijk verkrachting en de impact hiervan op het slachtoffer, bleef ik geboeid verder lezen.
Het plot is goed uitgewerkt en kwam als een verrassing, een mooie afluister voor dit aangrijpend boek.

Meer recensies van lauraleest_be