Uniek verhaal met jeugdig taalgebruik
Naast kinderboeken schrijft michael.sels ook Young Adults. Ik was positief verrast door de afspraak, een verhaal dat gebaseerd is op de aanslagen in België. Het leek me dan ook fijn om dit boek te recenseren in de jeugdboekenmaand. Bedankt voor het recensieboek.
In X-scape worden verschillende personen gedrogeerd en in een loods samen gebracht. Wanneer ze ontwaken, lijken ze in eerste instantie niks met elkaar gemeen te hebben. Allen dragen ze een armband waar ze stroomstoten doorheen krijgen en een voor een worden ze opgeroepen om een beproeving te doorstaan terwijl de tijd genadeloos weg tikt... Kunnen ze elkaar vertrouwen? Zijn ze bereid om samen te werken? Of ontstaat er enkel wantrouwen en conflict? Niemand is zeker van zijn leven en elke persoon heeft zijn eigen kwelgeest waarmee hij moet afrekenen.
Een bijzonder verhaal waarbij de leefwereld en het taalgebruik van jongeren mooi wordt weer gegeven. Ook vriendschappen en het maken van keuzes staan centraal in dit boek.
Druggebruik, rouwverwerking, het omgaan met vertrouwelijke informatie en transgenderschap komen aan bod. Ook stipt Sels meermaals aan dat je kan leren uit je fouten; een mooie boodschap als je het mij vraagt!
Binnenkort verschijnt er opnieuw een YA van zijn hand; "Papa, heb je ooit?". Het is een waargebeurd, historisch verhaal waar ik heel benieuwd naar ben. Uitkijken naar mei dus!