Volwassener geworden

Leoni 12 mei 2025
Het vierde deel in de Crave serie gaat verder eaar we in deel drie gebleven waren. Katmere is verwoest, alle leerlingen zijn weg en Flint is gewond. Het is onduidelijk wat 'evil genius' Cyrus precies van plan is maar het lijkt niet het chanteren van de belangrijke ouders van de leerlingen te zijn. Ondertussen blijft Grace de stem van het Unkillable Beast, oftewel de enige andere gargoyle, horen. Wat zou ze daarmee moeten?

Hoewel serieus als altijd, hallo evil genius!, is er deze keer ook meer ruimte voor humor. Nieuw in dit boek zijn het bestaan van goden. Zoals de god van de tijd, Historian, die voor wat geglimlach tussen al het dood en verderf zorgt. Hetzelfde geldt voor de hoofdstuk namen, die zijn grappig en het zijn er meer dan 150, erg knap gedaan.

Anders dan bij het vorige deel vond ik het nu niet te dik. Alle onderdelen in het boek hebben een functie en er wordt duidelijk naar een climax toegewerkt zonder onnodige zijstappen en uitweidingen. Centraler is deze keer vriendschap en familie ipv alleen de relatie tussen 'mates' Grace en Hudson. Dat was leuker en volwassener om te lezen. Goed vierde deel.

Meer recensies van Leoni