Prachtig verhaal over de familie die je zelf kiest - vriendschap

Leoni 29 juni 2025
Louisa is 18 jaar en loopt al jaren met een kaart van haar moeder op zak. Op de kaart staat een schilderij en ze gaat dat schilderij op een veiling in het echt bekijken. Ze komt te dichtbij en wordt verjaagd. Op straat komt ze een dakloze tegen, die de schilder blijkt te zijn. Als ze samen graffiti aanbrengen blijkt ook Louisa talentvol.
De schilder is heel ziek en overlijdt. Zijn beste vriend, Ted, heeft het schilderij gekocht met het geld van de schilder en de schilder laat het na aan Louisa, omdat zij ' een van hen is'. Louisa wil liever het verhaal achter het schilderij weten. Het verhaal van de kinderen die lachen bij de zee.
Wat volgt is een treinreis waar Louisa en Ted samen naar het stadje van de zee gaan en Ted verhaalt over de geschiedenis achter het schilderij.

Ik werd helemaal gegrepen door de warmte van de verhalen, de vriendschappen uit het verleden en de nieuwe die ontstaan. Over familiebanden, door bloed en door keuze. Heel mooi boek.

Meer recensies van Leoni