De magie van het feeënwoud

Linda de Jong Linda de Jong
22 apr 2022

Dit boek had zomaar een hervertelling kunnen zijn, want *Het feeënwoud, is gebaseerd op de foto's van de Cottinley fairies. Als kind had ik een hele verzameling boekjes, met prachtige tekeningen van die feetjes. Misschien dat mijn liefde daar wel begonnen is voor sprookjes en illustraties.

De prachtige omslag is helemaal van deze tijd en mag wat mij betreft zeker bij de (voorlees)verhalen bij de kerstboom. De meeste mensenkinderen vinden het heerlijk om een beetje weg te dromen naar een land vol mysterieuze wezens vol elfjes, tovenaars en heksen.

De dertienjarige Lily heeft, na haar verhuizing naar het saaie dorp Cottingley, helemaal geen zin om vrienden te maken, of ergens moeite in te steken. Waarom zou ze haar spullen uitpakken? Haar ouders komen toch wel weer bij elkaar en dan kan ze tenminste snel terug naar Manchester, waar alles bekend was en haar beste vriendinnen zijn achtergebleven.

Jippie, naar een school gaan waar je niemand kent en dan ook nog midden in het jaar. Hoezo zou dat alles leuker maken?
De nieuwe school, waar iedereen haar pest om haar uiterlijk en fleurige kledingstijl. Hoe saai kun je zijn?
Gelukkig is oma dichtbij om haar te troosten. Langzaam komt bij Lily tot het besef dat het anders moet in haar leven. Tijdens een wandeling door het bos dat aan de achtertuin grenst, ontdekt ze dat haar nieuwe omgeving ook voordelen heeft. Op een dag doet ze een heel bijzondere ontdekking…

De schrijfstijl is beeldend en vlot geschreven, in net 160 bladzijdes. Daarom ga ik niet te veel verklappen. Het feeënwoud is heerlijk magisch en zelfs een beetje spannend, voor kinderen vanaf 8 jaar, die zich wel eens een buitenbeentje voelen en graag buiten in de bossen zijn.

Meer recensies van Linda de Jong