Wat zou jij doen als een oude liefde ineens voor de deur staat?

Lisanne Lisanne
31 apr 2026

Een verhaal dat zich afspeelt in Cinque terre, aan de Italiaanse kust. Dat leek mij sowieso een mooie bodem voor een prachtig verhaal! Dit boek mocht ik ontvangen van @zomerkeuning en al lezen voordat hij uitkomt op 21 april. Hoe gaaf is dat!

Chiara, haar dochter Elene en kleindochter Isabelle zijn de eigenaars van het prachtige oude klooster, dat omgebouwd is als hotel, in het dorpje Vernazza. Met een prachtig uitzicht is dit een mooie locatie voor mensen die een aantal nachtjes willen doorbrengen in de omgeving. Het Lemon Tree hotel bestaat al vele jaren en is na de oorlog omgebouwd tot hotel. Er checken echter twee onverwachte gasten in, Dante een oude liefde en een onbekende jongeman die veel interesse heeft in het klooster, voordat het een hotel werd. Komt het verleden dan aan het licht en is er uiteindelijk voor iedereen een 'happily ever after' mogelijk?

Wat heb ik genoten van dit verhaal! Italië als achtergrond van een verhaal vind ik echt heerlijk lezen, want mijn hart ligt echt bij dat land, het eten en de mensen. Eerst dacht ik dat het een historische roman was. Maar het hele verhaal speelt zich af in het heden met soms een terugblik. Wat het echt heel leuk maakt om te lezen, want je komt steeds meer te weten over de historie van de omgeving en het hotel. Maar ook over Chiara, Elene en Isabella.

Er wordt ook veel gestrooid met Italiaanse woorden en gerechten. Hierdoor bevond ik mij helemaal in Italië als ik dit verhaal aan het lezen was. Doordat het plaatsje Vernazza ook echt bestaat en een aantal gebeurtenissen ook echt zijn gebeurd, voelt het ook als een waargebeurd verhaal.

Een erg mooi en meeslepend verhaal waarin oude liefdes, oud zeer en vroegere gebeurtenissen naar de oppervlakte komen drijven en ervoor zorgen dat de familiebanden onder spanning komen te staan.

Wat zou jij doen, als je oude liefde 40 jaar later ineens voor de deur staat?

#watleestlies #recensie #bookstagram #boekenlezen #bookcommunityofinstagram

Meer recensies van Lisanne