Pageturner!!!!!
Jozef zijn debuut ‘Vuurvogel’…. Wat ’n AANRADER! Het is een eer dat ik deze mocht lezen.
Vuurvogel gaat over Raf en Josefien. Raf is een huurling en ontmoet Josefien in een bar, zij ziet hem wel zitten. Totdat hij haar mishandelt en voor dood achterlaat. Na Josefiens herstel is ze op zoek naar antwoorden. Met recht een kat en muisspel.
Persoonlijk vond ik het erg lastig om in het verhaal te komen, veel personages werden uitgediept. Achteraf was dit ook nodig om het verhaal te begrijpen.
Bijna wilde ik de handdoek in de ring gooien. Toch moest ik doorzetten. En wat bleek, het was GE-WEL-DIG. Wat een verhaal. Korte hoofdstukken. Josefien haar dialogen zijn gericht in dagboekvorm aan Jon, je komt er later achter wie dat is.
Keurige Nederlandse schrijfstijl, je hebt als lezer wel een wat brede woordenschat nodig. Plus, je moet je koppie erbij houden. Zodra ik er eenmaal in zat, wilde ik niet meer stoppen!
Het verhaal heeft meerdere plottwists - constant op het verkeerde been gebracht- en bevat prachtige filosofische gesprekken waar je zelf ook meer over na gaat denken.
"Ik beschouw het leven als een prachtige groene weide, waar de zon schijnt en de mogelijkheden tot in de hemel reiken. Aan de rand bevindt zich echter een donkere afgrond, zo eentje waarvan je de bodem niet kunt onderscheiden. Helaas heeft iedereen de absolute zekerheid ooit in de afgrond te verdwijnen."
Josef heeft zo’n prachtig debuut in elkaar gezet, zijn kennis en kunde ‘druipt’ door het boek. Het is echt een cadeautje en is echt geschikt voor een breed leespubliek.
Ik geef dit verhaal vier sterren! Enkel omdat ik het begin ietwat lastig vond om doorheen te komen maar verder raad ik iedereen dit boek aan. Ik ben helemaal flabbergasted en geboeid door deze auteur. Wie weet wat voor moois er nog zal komen…. KOM MAAR DOOR!