Drama, tiara's en politiek

Liz DivaBooks 15 augustus 2020
De beminde gaat over Hollis Brite, ze is een meisje/vrouw die bezig is het hart van de koning Jameson te veroveren.
Alles gaat hoe ze wilt tot ze een familie uit Isolte ontmoet. De oudste zoon van dit gezin heeft de mooiste blauwe ogen en Hollis valt meteen als een blok voor hem.

Hollis moet in de Beminde een grote functie uitvoeren, de koninginen van Coroa zijn stuk voor stuk beroemd en worden geëerd. Ze voelt een enorme druk op haar schouders en begint te twijfelen of zij dit wel wilt. De mysterieuze knappe jongen uit Isolte helpt daar ook niet bij.

Kiera Cass neemt in dit boek de lezer weer mee naar een wereld binnen de kasteelmuren. Prachtige jurken, intriges, gossip en politiek. Alles is aanwezig en je weet niet wie je kan vertrouwen. Hollis heeft altijd één vriendin gehad, Delia Grace, zij is uit de gratie omdat ze de dochter is van een gescheiden hoog geplaatste man. Haar leven is alles behalve aangenaam.

Naarmate het boek zijn geheimen met ons deelt en Hollis dichter bij het doel komt om Koningin te worden, komt alles in een stroomversnelling terecht. Hollis moet van Jameson naast hem staan als de koning en koningin van Isolte langs komen.

De banden die worden gesmeed tijdens dit bezoek zorgen ervoor dat Hollis meer gaat nadenken over wat zij zelf echt wilt. Niet wat haar ouders willen of haar beste vriendin. Wanneer ze een drastisch besluit neemt is er geen weg meer terug.

Aan het eind van dit boek blijft de lezer over met meer vragen dan antwoorden. Je weet niet wat Hollis nu precies gaat doen. Het boek heeft mij met een gebroken hart achtergelaten. Ik hoop dat deel twee meer uitleg geeft over de gebeurtenissen in dit boek.

Net zoals met de selectie serie wil je gewoon weten hoe het eindigt en vooral hoe Hollis zich als persoon gaat ontwikkelen. De verwachtingen voor dit boek waren hoog, maar Cass heeft deze zeker waar gemaakt.

LANG VERHAAL KORT

Een wereld vol prachtige jurken, juwelen en intriges. Niemand is te vertrouwen en iedereen wilt een betere positie voor zichzelf. Je wordt vanaf de eerste pagina mee genomen naar Coroa waar we Hollis volgen. ze ambieert het om koningin te worden, maar is dit haar wens of die van de mensen om haar heen?
Tegen het einde krijgen we een hele grote plot twist waardoor je als lezer met een gebroken hart achter blijft en eigenlijk gewoon wilt weten hoe dit verder gaat.

Meer recensies van Liz DivaBooks