Vriendschap en samen delen
Ooit was er een jongen die samen met zijn twee vrienden, een pinguin en een ster, graag verstoppertje speelt. De jongen was meestal (zoniet altijd) degene die aftelde. De ster vond ie altijd heel snel terug want een ster verstopt zich namelijk niet zo makkelijk. Nadat de pinguin ergens op zijn verstopplek vast is komen te zitten, zet hij de ster even aan de kant om de pinguin te helpen. En dan raakt hij zo de ster kwijt. Dus gaat hij op zoek en op zoek maar nergens is ster te vinden. Ergens op de Noordpool spoelt een bootje aan op het strand en een eskimomeisje kan haar geluk niet op want in het bootje ligt... ster!
Dit voorleesboek is alweer een kunstwerkje. De tekeningen van Oliver Jeffers zijn kleurrijk en heel aangenaam om naar te kijken. Het verhaal zelf is hartverwarmend en vertelt het verhaal over het verlies maar ook terugvinden van een vriend en nieuwe vrienden ontmoeten. Maar ook over het delen met elkaar en samen, ook al is er een afstand, toch er zijn voor elkaar.
Het was onlangs kinderboekenweek en om dit te vieren zijn heel wat leuke nieuwe kinderboeken verschenen, waaronder de vertaling van deze 'Waar verstop je een ster?'. De kinderboeken die ik mag lezen en recenseren van de uitgeverijen, wat ik altijd een heerlijk momentje vind om even iets anders te lezen en om even te verdwijnen uit de rush van het leven (als volwassene mag dat ook al eens), bezorg ik aan een leerkracht die op school een bibliotheek met kinderboeken heeft en daar graag geregeld nieuwe boeken aan toevoegt. Dus mijn geschenk aan de lokale lagere en kleuterschool zijn deze prachtige boeken.
Oliver Jeffers is een Britse schrijver en illustrator van kinderboeken, die eerder al over de jongen en zijn ster verhalen schreef (Mijn eigen ster, Laat me niet alleen en The way back home). Je kan zijn werk bewonderen via zijn website (zie link hieronder).