In een ander leven
'Een dag in december' vond ik een prachtig debuut van Josie Silver, ik keek daarom ook enorm uit naar dit nieuwe boek. Mijn dank gaat uit naar LS Amsterdam voor het recensie exemplaar.
In een ander leven volgt het verhaal van Lydia Bird, een jonge vrouw die haar verloofde Freddie verliest. Ze weet zich geen raad en ziet het leven maar somber in. Dan ontdekt ze een manier om toch nog bij Freddie te kunnen zijn, waardoor ze toch weer een beetje opvrolijkt.
De wereld met Freddie lijkt echter steeds vreemder te worden. Dingen kloppen gewoon niet meer zo goed, de Lydia in de wereld met Freddie is anders dan in het normale leven. Toch kan Lydia niet stoppen om Freddie te zien.
In het echte leven krijgt Lydia nog altijd sombere blikken toegeworpen van mensen die medelijden met haar hebben. Haar moeder en zus willen zo graag dat ze verder gaat en gelukkig wordt, maar Lydia wil daar allemaal niets van hebben.
Ik vond dit boek een bijzondere verassing. Het is niet zoals 'Een dag in december', eigenlijk is dit boek nogal somber. Ik had pas op het einde van het verhaal een 'feel good' gevoel, de rest van het boek werd ik eigenlijk een beetje somber. Misschien had ik gewoon de verkeerde verwachtingen, de verwachting dat dit boek me net zo gelukkig zou laten voelen als het eerste boek van Silver. Dat neemt nog niet weg dat dit verhaal ontzettend origineel en mooi geschreven is. Ik heb het met heel veel plezier gelezen en ik ben zeker een fan geworden van Silver. Vooral de ontwikkeling van het hoofdpersonage Lydia is erg goed beschreven, heel realistisch!
Ondanks dat dit boek heel goed was en ik me prima heb vermaakt, neemt dat nog niet het sombere gevoel weg dat ik door het boek ervoer. Daarom vier sterren in plaats van vijf.
Ik wacht met smacht op de nieuwe Silver.
Bedankt LS Amsterdam voor het recensie exemplaar!