Een paar 'maren'
Ergens vorig jaar was daar opeens de hype rond 'moordgids voor lieve meisjes'. Instagram ontplofte bijna van enthousiasme. Ik werd nieuwsgierig, maar besloot niet gelijk naar de boekhandel te rennen maar het boek te lenen bij de bibliotheek. Ook hier was de hype te merken. Ik heb het boek moeten reserveren en moest lang wachten. Maar vorige week kon ik het boek ophalen. Ik ben direct begonnen met lezen, want eerlijk ik was erg benieuwd.
En wat vond ik er van? Ik begrijp de hype en de lovende recensies. Want het boek is inderdaad goed. Spannend met een grote dosis humor. Het leest snel en is alles behalve saai. Toch ben ik er niet helemaal weg van. Ik vond het zeker leuk, maar Pip vond ik af en toe wel heel brutaal of bij de hand. Dit werkte op mijn irritatie. Sommige gebeurtenissen vond ik zelfs beetje ongeloofwaardig en paste niet bij de leeftijd van Pip. Naar het midden toe vond ik het zelfs een beetje langdradig worden. Kort samengevat vond ik het dus een heerlijk boek, maar wel met een paar 'maren'.