#WTFthatending op een negatieve manier

Liefde voor lezen Liefde voor lezen
3 mrt 2021

De eerste bladzijde van het boek waarschuwt al dat het einde een mindfuck gaat worden en dat je als lezer alleen over mag praten met de #WTFthatending. Zodat er niks verklapt wordt. Ik vond de schrijver wel erg hoog van de toren blazen. Maar toch werd ik nieuwsgierig. En ik moet toegeven dat het inderdaad #WTFthatending is. Alleen niet op een positieve manier!

Het boek start rustig. Het verhaal wordt vanuit zowel Adele als Louise verteld. Ik vond het leuk om vanuit beiden te lezen en het gevoel dat er iets niet klopt vanaf Adele wordt hierdoor verstrekt. Maar dan, dan gebeurd er eigenlijk weinig het verhaal kabbelt voort. Hier en daar zijn er hints dat er iets mis is. Maar nergens wordt er een tipje van de sluier opgetild. Verder dan dat het iets te maken heeft met de jeugd van Adele komt het niet. Het boek vond ik dus vrij saai. En niet alleen saai, maar ook vaag. Vaag op een slechte manier. De vaagheid die op mijn irritatie werkte.

En dan slaat de vaagheid om naar bizar. De geloofwaardigheid gaat ervan af en het enige wat ik kon denken was 'WTF'. Dit is echt het meest rare boek wat ik in tijden heb gelezen. Toen ik het uit had moest ik echt denken wát ik nou gelezen had. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het echt niet mijn ding is... Zoals ik al zei dit boek is een mindfuck op een slechte manier voor mij!

Meer recensies van Liefde voor lezen