Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Actueel, aangrijpend en een echte aanrader!

Een kort, spannend verhaal wat enorm aansluit bij de actualiteit.

Bij Sanne is het niet altijd gezellig in huis. Haar moeder heeft een nieuwe partner en haar zus Lisa lijkt in zichzelf gekeerd. Het is altijd maar afwachten in wat voor bui zij is. Wanneer Lisa opeens dingen lijkt te doen die ze normaal nooit doet, en omgaat met jongens waar ze normaal nooit mee om zou gaan maakt Sanne zich zorgen en gaat ze op onderzoek uit. Haar onderbuik gevoel zegt dat het wel eens goed mis zou kunnen zijn. Krijgt Sanne gelijk, of gaat het juist heel goed met Lisa?

Eindspel is een meeslepend boek, vanaf pagina 1 is je nieuwsgierigheid gewekt en al snel heb je hetzelfde onheilspellende onderbuik gevoel als Sanne. Hier is iets mis, maar wat. Mariska Overman heeft in haar verhaal rauwe emoties blootgelegd en je krijgt als lezer het gevoel alsof je iets moet doen om te helpen. De spanning wordt opgevoerd en door stukken vanuit een onbekend personage wordt het verhaal nog interessanter.

Verder wordt het verhaal verteld vanuit twee perspectieven, die van Sanne en die van Lisa. Lisa voelt zich al tijden niet lekker in haar vel en heeft daarbij hulp gezocht. Eindelijk lijkt ze iemand gevonden te hebben die haar kan helpen, die naar haar luistert, die haar begrijpt. Sanne is een echte puber, maar maakt zich zorgen om haar zus.
Voorin dit boek, en ook achterop de cover vind je een triggerwarning, dit boek bevat mogelijk gevoelige inhoud.
Onderwerpen als depressie, emotionele manipulatie en gedachten aan suïcide komen aan bod en worden op een kwetsbare manier beschreven. De auteur heeft ons een inkijkje gegeven in de gedachten van Lisa, die zich onbegrepen en somber voelt. Een actueel onderwerp, helaas.

Met deze aangrijpende maar sterke novelle heeft Mariska Overman een meeslepend verhaal neer gezet met een belangrijke boodschap. Durf hulp te zoeken….

Eindspel is een spannende novelle, een vlot verhaal met een hoog tempo. De personages zijn realistisch en de emoties voelbaar beschreven. Dit korte verhaal is een echte aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke