Een mustread in het YA genre!
Sinds vorig jaar ben ik echt verliefd geworden op de boeken van Kelly Oram. In het Ya genre spreekt haar schrijfstijl me zo enorm aan dat ik dan ook enorm uitkeek naar haar nieuwe boek.
Het Libby Garrett project is het tweede boek in de serie Nerdploeg-boeken, maar het is prima los te lezen. Wel komen de personages uit het Avery Shaw experiment terug in dit verhaal, maar je mist geen grote informatie als je het boek niet hebt gelezen.
Libby Garret is tot over haar oren verliefd op Owen. Ze gaat voor hem door het vuur. Dat ze daarbij haar vrienden vergeet heeft ze niet eens in de gaten. En dat Owen eigenlijk niet met Libby gezien wil worden neemt ze voor lief. Wanneer haar vrienden Avery een plan bedenkt om haar van haar Owen verslaving af te helpen, ziet Libby niet in waarom dat nodig zou zijn maar om haar vrienden gerust te stellen besluit ze een voorzichtige eerste stap te zetten. Ze wordt daarbij geholpen door de irritante (maar misschien ook sexy?) koffieman, Adam. Maar kan Adam haar wel helpen? Of zitten zijn eigen gevoelens in de weg?
Vanaf de 1e blz. voelde dit boek weer als thuiskomen. De herkenbare schrijfstijl van Kelly Oram proef je meteen en ze neemt je weer mee in een herkenbare setting. De vrienden Avery, Grayson, Libby, maar ook Adam en Kate voelen als vertrouwd doordat Oram sterke personages weet neer te zetten.
De pakkende en directe manier van schrijven en de wisseling in perspectieven maakt het verhaal compleet, en het doorlopen van het twaalfstappenprogramma maakt je nieuwsgierig of dat wel behaald zal worden. De personages zijn gevat en hebben humor, het lijken me stuk voor stuk leuke mensen om in het echt te ontmoeten.
Voor mij zijn de boeken van Kelly Oram een mustread. Dus mocht je haar nog niet kennen en wel houden van dit genre? Lees dit boek! (Of een van haar andere boeken!) Daar ga je geen spijt van krijgen….